2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA ŠPECLE
- 250 g hladké mouky
- 250 g vajec (5 vajec)
- špetka mletého muškátového oříšku
- špetka pepře
- špetka soli a sůl na osolení vody
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- 200 g sýru Bergkäse, Ementál nebo Raclette
- 40 g másla
- 80 g oloupané cibule
- čerstvá pažitka na ozdobu
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Špecle nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA ŠPECLE
- 1Dáme vařit vodu, kterou vydatně osolíme (2 lžíce soli na 4 l vody).
- 2V míse robota smícháme mísicí metlou všechny suroviny do hladkého, vláčného těsta.
- 3Po částech vytlačíme lisem těsto do vroucí vody a každou část vaříme 2 minuty.
- 4Děrovanou naběračkou vyndáme špecle z vody do mísy.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Cibuli nakrájíme najemno, sýr nastrouháme nahrubo.
- 2Na vyšším ohni v pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm orestujeme dozlatova.
- 3Přidáme špecle a orestujeme je za občasného míchání dozlatova. Stáhneme z ohně.
- 4Vmícháme nastrouhaný sýr, přidáme nakrájenou pažitku a ihned podáváme.
Tip
K přípravě špeclí budete potřebovat ruční lis na špecle.
Na smažení budete potřebovat větší pánev s nepřilnavým povrchem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef