4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
BRAMBORÁK
- 700 g oloupaných brambor
- 240 g pohanky
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sušené majoránky
- sádlo na smažení
- pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup na bramborák
- 1Pohanku nasypeme do hrnce s 1 l osolené vody, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme nezakryté 30 minut. Uvařenou pohanku scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a nasypeme do mísy.
- 2Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do mísy k pohance přidáme brambory, česnek, vejce, kmín, majoránku, pepř, 2 lžičky soli a důkladně promícháme. Nakonec přimícháme mouku. Směs necháme v lednici půl hodiny odležet.
- 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo. Naběračkou do něj nalijeme těsto a bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.
Tip
Majoránku rozemněte mezi prsty, uvolní se její vůně.
Pohanka by měla být lehce rozvařená, ale ne blátivá.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef