2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
MASO
- 2 kachní prsa s kůží po 220 g
- 2 špetky soli Maldon na dozdobení a dochucení
- sůl
OMÁČKA
- 1 pomeranč
- 250 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 100 g třtinového cukru
- 1 lžička studeného másla
- špetka soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA MASO
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Kůži na prsou nařízneme ostrým nožem na čtverečky. Opatrně, abychom nenařízli maso! Na straně kůže maso důkladně osolíme a sůl opatrně vmasírujeme do kůže. Maso zlehka osolíme i z druhé strany.
- 3Pánev položíme na sporák, maso na ni položíme kůží dolů tak, aby se jednotlivé porce nedotýkaly, a zapneme oheň na střední hodnotu. Maso postupně lžící poléváme vypečeným tukem. Takto ho opékáme 6 minut.
- 4Maso otočíme a stejným způsobem ho opékáme 1 minutu.
- 5Kachní sádlo slijeme z pánve do misky a uschováme pro jiné použití.
- 6Pánev s masem vložíme do rozehřáté trouby na 8 minut. Upečené maso vyndáme z trouby a necháme ho 3–4 minuty odpočinout na prkénku. Poté ho nakrájíme na tenké plátky.
- 7Pomerančovou omáčku prohřejeme a opatrně z ní přeskládej na talíř kolečka pomerančů. Na pomeranč položíme nakrájená kachní prsa, přelijeme je omáčkou a každou porci dochutíme špetkou soli Maldon.
POSTUP NA OMÁČKU
- 1Pomeranč důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
- 2V rendlíku na mírném ohni zahřejeme pomerančovou šťávu a necháme v ní za občasného míchání rozpustit cukr.
- 3Přidáme plátky pomeranče, špetku soli, přivedeme k mírnému varu a vaříme 10 minut.
- 4Omáčku stáhneme z ohně a vmícháme do ní máslo.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef