4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg vepřové plece
- 500 g kysaného zelí
- 150 g slaniny
- 300 g oloupané cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce vepřového sádla
- 2 lžíce sladké papriky
- 40 g hladké mouky
- 100 g zakysané smetany
- 1 kávová lžička kmínu
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
PŘÍLOHA
- houskové knedlíky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Maso nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Cibuli nakrájíme najemno. Zelí vymačkáme z nálevu a nahrubo překrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 2V kastrolu na vyšším ohni orestujeme slaninu dozlatova a dáme stranou. Do kastrolu přidáme sádlo a kmín a promícháme. Stáhneme oheň na polovinu, přidáme cibuli a za občasného míchání 15 minut restujeme. Přidáme maso, zvýšíme oheň a zprudka ho za častého míchání restujeme 5 minut. Přidáme česnek a zamícháme.
- 3Stáhneme oheň pod polovinu, přidáme sladkou papriku a restujeme 1 minutu. Přidáme mouku a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme 1 lžičku soli, 1,4 l vody a přivedeme k varu. Stáhneme oheň pod třetinu, přiklopíme poklicí a dusíme 30 minut.
- 4Přidáme orestovanou slaninu a zelí a dusíme dalších 30 minut nebo než je maso měkké. Občas zamícháme. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a vaříme na mírném ohni 3 minuty. Dle chuti osolíme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef