• Milí zákazníci, omlouváme se!
    Z důvodu výpadku platební brány na straně poskytovatele se občasně mohou objevit potíže s online platbou. V takovém případě prosím zkuste jinou platební metodu nebo objednávku dokončete později.
    Zobrazit více

Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Majstrštyk

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KUŘE

  • 1 kuře
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička pálivé papriky
  • ½ lžičky kari koření
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 2 lžičky soli
  • 50 g másla
  • 300 g smetanového bílého jogurtu

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

PŘÍLOHA

  • rýže

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Jogurt důkladně smícháme s kořením a solí.
  • 2
    Kuře nařízneme na prsou a stehnech do hloubky 1 cm. Poté ho po celé ploše (včetně zářezů) důkladně potřeme kořeněným jogurtem. Kuře vložíme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc odležet do lednice.
  • 3
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 4
    Na pekáč položíme máslo nakrájené na kostky, přilijeme horkou vodu do výšky 0,5 cm a do pekáče položíme kuře i s veškerým jogurtem, ve kterém se kuře marinovalo.
  • 5
    Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 75 minut, nebo než půjde stehenní kost bez odporu protočit. Během pečení kuře několikrát přelijeme výpekem.
Tip
Kuře je nutné nechat odležet v marinádě alespoň 12 hodin, díky tomu pokrm získá svou jedinečnou chuť. Nejlépe chutná s dušenou rýží.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

KUŘE

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

PŘÍLOHA