4 PORCEMajstrštyk
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
KUŘE
- 1 kuře
- 300 g smetanového bílého jogurtu
- 50 g másla
- ½ lžičky kari koření
- 1 lžička pálivé papriky
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- 2 lžičky soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
PŘÍLOHA
- rýže
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Jogurt důkladně smícháme s kořením a solí.
- 2Kuře nařízneme na prsou a stehnech do hloubky 1 cm. Poté ho po celé ploše (včetně zářezů) důkladně potřeme kořeněným jogurtem. Kuře vložíme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc odležet do lednice.
- 3Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 4Na pekáč položíme máslo nakrájené na kostky, přilijeme horkou vodu do výšky 0,5 cm a do pekáče položíme kuře i s veškerým jogurtem, ve kterém se kuře marinovalo.
- 5Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 75 minut, nebo než půjde stehenní kost bez odporu protočit. Během pečení kuře několikrát přelijeme výpekem.
Tip
Kuře je nutné nechat odležet v marinádě alespoň 12 hodin, díky tomu pokrm získá svou jedinečnou chuť.
Nejlépe chutná s dušenou rýží.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef