• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g telecí kýty
  • 400 g oloupané cibule
  • 250 g žampionů
  • 100 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 250 ml smetany, min. 31%
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 lístky šalvěje
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 kratší větvičky rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • špetka pepře
  • 2 lžičky soli

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

PŘÍLOHA

  • brambory
  • těstoviny
  • rýže
  • houskové knedlíky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Žampiony očistíme, odkrojíme nožičky, které nahrubo nakrájíme a dáme do misky. Hlavičky nakrájíme na osminy a dáme do druhé misky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Bylinky pevně svážeme kuchyňským provázkem.
  • 2Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm a dáme do mísy. Přidáme sůl, pepř a olej a promícháme. Rozpálíme pánev na vyšším ohni a maso na ní opečeme ze všech stran dozlatova. Přilijeme víno a za občasného míchání ho necháme svařit na ⅓ objemu. Dáme stranou.
  • 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 80 g másla, přidáme cibuli a necháme ji za častého míchání zesklovatět. Přidáme nakrájené nožičky žampionů a svázané bylinky a promícháme. Přidáme mouku a 1 minutu ji za stálého míchání restujeme.
  • 4Přilijeme vývar, promícháme a přivedeme k varu. Přidáme opečené maso a veškerý obsah pánve, promícháme a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu na třetinu a na mírném ohni vaříme doměkka, cca 50 minut.
  • 5Měkké maso vyndáme z kastrolu a dáme stranou. Omáčku přecedíme do čistého rendlíku, přidáme smetanu, promícháme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přivedeme k varu, vrátíme maso zpět a vaříme další 3 minuty.
  • 6Na pánvi rozpálíme zbylé máslo a orestujeme na něm nakrájené hlavičky žampionů. Ty poté přidáme do omáčky a promícháme.
Tip
Podávejte s dušenou rýží, širokými nudlemi či šunkovým knedlíčkem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

PŘÍLOHA