2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
BIFTEKI
- 300 g tučného mletého hovězího masa
- 120 g sýra feta
- 50 g oloupané červené cibule
- 2 lístky máty
- 1 vejce
- 1 plátek toustového chleba bez kůrky
- 5 lístků plocholisté petržele
- nastrouhaná kůra z ¼ citronu
- 1 plná lžička lístků oregana
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup na bifteki
- 1Sýr rozřízneme na 6 špalíčků dlouhých 5 cm.
- 2Cibuli nakrájíme najemno. Mátu, petržel a oregano nakrájíme najemno. Toustový chleba dáme do misky a zalejeme ho 50 ml vody. Přidáme bylinky, cibuli, špetku pepře, 1 lžičku soli, citronovou kůru, vejce a mleté maso a důkladně promícháme.
- 3Směs rozdělíme na 6 částí. Z každé části vytvarujeme oválnou placku, doprostřed položíme špalíček sýra a maso zabalíme do oválné šišky.
- 4Položíme na středně rozpálený gril a grilujeme z každé strany 2-3 minuty dozlatova.
Tip
Hovězí maso můžete nahradit masem jehněčím. Pamatujte, že čím více tučných částí na jehněčím mase necháte, tím bude jeho chuť výraznější.
Podávejte s tzatziki, cherry rajčaty a měsíčky najemno nakrájené červené cibule.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef