Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
česnekem a rozmarýnem
- 400 g brambor, varný typ B
- 2 lžíce změklého sádla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 6 snítek rozmarýnu
- 4 plátky vepřové krkovice po 250 g
- 12 neoloupaných stroužků česneku
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 200 °C.
- 2Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Rozložíme je na plech vymazaný sádlem a rovnoměrně osolíme a opepříme. Navrch položíme 4 snítky rozmarýnu.
- 3Plátky masa z obou stran osolíme, opepříme a potřeme sádlem. Maso položíme na brambory, na ně rozložíme stroužky česneku a nakrájený zbytek rozmarýnu.
- 4Zalijeme vodou a pečeme cca 1 hodinu v rozehřáté troubě.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef