4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 700 g oloupané červené řepy
- 40 g oloupané červené cibule
- 40 g oloupané cibule
- 5 g oloupaného česneku
- 5 g oloupaného zázvoru
- 70 g rajčat
- 300 ml kokosového mléka
- 50 g rostlinného oleje
- 50 g másla
- 1 kávová lžička mletého kardamomu
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky hřebíčku
- 2 lžičky kari koření
- 15 g najemno nakrájeného koriandru
- 1 zarovnaná lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Řepu nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm, vložíme do mísy a dáme stranou. Oba druhy cibule, česnek, zázvor a rajčata nakrájíme najemno. Dáme stranou.
- 2V misce smícháme sůl, kardamom, hřebíček, skořici, koriandr a kari. Dáme stranou. V další misce smícháme 200 ml vody s kokosovým mlékem a dáme stranou.
- 3V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej s máslem, přidáme obě cibule a za stálého míchání 1 minutu restujeme. Stáhneme oheň na polovinu, přidáme česnek, zázvor a rajčata a za stálého míchání restujeme půl minuty.
- 4Přidáme řepu a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme mleté koření smíchané v misce a za stálého míchání restujeme další minutu
- 5Přidáme vodu s kokosovým mlékem, promícháme a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a zvolna vaříme za občasného zamíchání 6–8 minut nebo než bude řepa měkká.
- 6Stáhneme z ohně, dochutíme případně solí a vmícháme nakrájený koriandr.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef