Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR DOUGH
- 5 g čerstvého droždí
- 500 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
- 25 g změklého másla
INGREDIENTS FOR FILLING
- 500 g crème fraîche
- 1/2 lžičky soli
- špetka mletého muškátového oříšku
- 250 g oloupané červené cibule
- 150 g slaniny
- čerstvě mletý pepř
YOU ALSO NEED
- potravinářskou fólii
- pečicí papír
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1V misce rozmícháme droždí s vodou (250 ml) a vlijeme ho do mísy robotu. Přidáme mouku a změklé máslo a mícháme na středních otáčkách 8 minut do hladkého těsta.
- 2Vál posypeme moukou a vyklopíme na něj vymíchané těsto. Vypracujeme z něj kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu do lednice. Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly.
- 3Gril rozpálíme na maximum a přiklopíme ho.
- 4Smícháme crème fraîche, sůl a muškátový oříšek. Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky silné 3 mm.
- 5Každý díl těsta podsypeme moukou a vyválíme obdélník silný 2 mm. Položíme na pečicí papír, potřeme vyšší vrstvou crème fraîche, posypeme částí cibule a slaniny a opepříme.
- 6Připravené těsto přesuneme z pečicího papíru na rozpálený gril, přiklopíme ho a grilujeme 3 minuty. Ihned podáváme.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef