6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg brambor, varný typ B
- 250 g vařeného uzeného masa
- 200 g oloupané cibule
- 6 vajec a 5 uvařených natvrdo
- 100 ml smetany, min. 31%
- 350 ml plnotučného mléka
- strouhanka na vysypání pekáče
- 2 lžíce sádla
- nakládané okurky
- pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 170 ºC. Pekáč vymažeme 1 lžící sádla a vysypeme strouhankou.
- 2Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme prochladnout a oloupeme je. Nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Maso také nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na jemná kolečka.
- 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme zbylé sádlo, přidáme cibuli a za častého míchání ji necháme zesklovatět.
- 4Do pekáče střídavě vrstvíme nakrájené brambory, které osolíme a opepříme, uzené maso, vařená vejce a cibuli. Skončíme vrstvou brambor.
- 5V misce rozšleháme vidličkou vejce s mlékem a smetanou, přidáme 2 špetky soli a čerstvě mletého pepře. Směs vlijeme do pekáče, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 50 minut. Vyndáme z trouby a necháme 10 minut odpočinout.
Tip
K francouzským bramborám se výborně hodí nakládané okurky či zelenina nebo zelný salát.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef