4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
RYBA
- 4 filety candáta s kůží po 200 g
- 80 g přepuštěného másla
- 40 g másla
- 4 snítky tymiánu
- sůl
PYRÉ
- 750 g mrkve
- 750 ml zeleninového vývaru
- 200 g másla
- 1 lžička soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA RYBU
- 1V nepřilnavé pánvi na vyšším ohni rozpálíme 40 g přepuštěného másla a položíme na ni porce ryby kůží dolů a jemně je na 10 vteřin přitiskneme prsty, aby se maso nezkroutilo.
- 2Takto rybu opékáme 1,5 minuty, poté přidáme zbylé přepuštěné máslo, stáhneme oheň na polovinu a ryby pečeme další 1,5 minuty.
- 3Ryby otočíme a do pánve přidáme čerstvé máslo a lístky tymiánu. Na středním ohni rybu lžící přeléváme rozpuštěným máslem a takto ji opékáme další 2 minuty. Hotovou rybu osolíme a na talíři každou porci lehce přelijeme trochou másla, ve kterém se pekla.
POSTUP NA PYRÉ
- 1Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Spolu s ostatními surovinami vložíme do kastrolu a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a vaříme, dokud není mrkev měkká a tekutina se nesvaří do konzistence sirupu.
- 2Vše důkladně rozmixujeme ponorným mixérem a přepasírujeme přes jemné síto do čistého rendlíku.
- 3Dle potřeby pyré dochutíme solí, případně rozředíme teplým zeleninovým vývarem.
Tip
Pro přípravu pyré můžete místo zeleninového vývaru použít vodu.
Pro jeho přípravu budete potřebovat také ponorný mixér a jemné síto.
Mrkvové pyré můžete dochutit špetkou cukru krupice.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef