4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g hovězího masa z krku nebo z plece
- 400 g vepřové krkovice
- 130 g oloupané cibule
- 100 g strouhanky
- 100 ml mléka
- 1 rohlík
- 2 stroužky česneku
- 5 lžic sádla na smažení
- 2 lžíce lístků čerstvé majoránky
- pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
PŘÍLOHA
- brambory
VLASTNÍ MLETÉ MASO
- 400 g vepřové krkovice
- 400 g hovězího masa
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rohlík nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme krátce odležet.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli a majoránku nakrájíme najemno. Dobře vychlazené vepřové a hovězí maso společně umeleme a dáme do mísy. Přidáme 1 lžičku soli, půl lžičky čerstvě mletého pepře, česnek, cibuli, majoránku a nakonec namočený rohlík s mlékem.
- 3Mokrýma rukama z těsta tvarujeme karbanátky a obalíme je ve strouhance, kterou k masu jemně přimáčkneme dlaněmi.
- 4V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a karbanátky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
Tip
K mletému masu můžete přimíchat 100 g rozdrceného ledu. Karbanátky pak budou šťavnatější a nebudou se drolit.
Masové těsto musí zůstat po celou dobu přípravy velmi studené. Mléko také. Jen tak docílíte šťavnatých karbanátků. I maso, které melete, musíte mít důkladně vychlazené.
Používejte plnotučné mléko, má lepší chuť.
Pokud máte jen sušenou majoránku, použijte jednu lžíci. Rozemněte ji v prstech, lépe se pak uvolní její vůně.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef