4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
KUŘE
- 800 g kuřecích prsou bez kůže
- 600 ml kuřecího vývaru
- 160 g slaniny
- 200 g oloupané cibule
- 2 oloupané stroužky česneku
- 80 g másla
- 600 ml smetany, min. 31%
- 150 g žervé
- 50 g rostlinného oleje
- šťáva z ½ citronu
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce sladké papriky
- pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
PŘÍLOHA
- těstoviny
- houskové knedlíky
- rýže
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Maso nakrájíme na kostky o hraně 3 cm. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Slaninu nakrájíme na hranolky široké 1 cm.
- 2V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme máslo a olej, přidáme maso a orestujeme ho dozlatova ze všech stran. Vyndáme a dáme stranou. Do kastrolu přidáme slaninu a za občasného míchání restujeme 1,5 minuty.
- 3Přidáme cibuli a česnek a restujeme vše do světle zlaté barvy. Přidáme rajský protlak a restujeme 1 minutu. Přidáme sladkou papriku, promícháme a restujeme 20 vteřin.
- 4Do kastrolu vrátíme maso, přilijeme polovinu vývaru a promícháme plochou vařečkou ode dna, aby se vytvořený nápek odvařil zpět do tekutiny. Přilijeme zbytek vývaru a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na polovinu a tekutinu svaříme na polovinu objemu.
- 5Přilijeme smetanu, přivedeme k varu, přidáme žervé a dobře promícháme. Vaříme na středním ohni 4 minuty. Přidáme citronovou šťávu, promícháme, stáhneme z ohně a dle chuti osolíme a opepříme.
Tip
Do omáčky můžete přidat 1 lžičku uzené papriky a špetku papriky pálivé.
Mletou papriku přidávejte vždy do rozehřátého tuku.
Podávejte s těstovinovými kolínky, rýží nebo knedlíkem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef