Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KUŘE

  • 800 g kuřecích prsou bez kůže
  • 600 ml kuřecího vývaru
  • 160 g slaniny
  • 200 g oloupané cibule
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 80 g másla
  • 600 ml smetany, min. 31%
  • 150 g žervé
  • 50 g rostlinného oleje
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce sladké papriky
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

PŘÍLOHA

  • těstoviny
  • houskové knedlíky
  • rýže

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Maso nakrájíme na kostky o hraně 3 cm. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Slaninu nakrájíme na hranolky široké 1 cm.
  • 2V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme máslo a olej, přidáme maso a orestujeme ho dozlatova ze všech stran. Vyndáme a dáme stranou. Do kastrolu přidáme slaninu a za občasného míchání restujeme 1,5 minuty.
  • 3Přidáme cibuli a česnek a restujeme vše do světle zlaté barvy. Přidáme rajský protlak a restujeme 1 minutu. Přidáme sladkou papriku, promícháme a restujeme 20 vteřin.
  • 4Do kastrolu vrátíme maso, přilijeme polovinu vývaru a promícháme plochou vařečkou ode dna, aby se vytvořený nápek odvařil zpět do tekutiny. Přilijeme zbytek vývaru a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na polovinu a tekutinu svaříme na polovinu objemu.
  • 5Přilijeme smetanu, přivedeme k varu, přidáme žervé a dobře promícháme. Vaříme na středním ohni 4 minuty. Přidáme citronovou šťávu, promícháme, stáhneme z ohně a dle chuti osolíme a opepříme.
Tip
Do omáčky můžete přidat 1 lžičku uzené papriky a špetku papriky pálivé. Mletou papriku přidávejte vždy do rozehřátého tuku. Podávejte s těstovinovými kolínky, rýží nebo knedlíkem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

KUŘE

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

PŘÍLOHA