4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g uvařených pšeničných nudlí
- 400 g kuřecích prsou bez kůže
- 230 g červené papriky
- 150 g mrkve
- 130 g čínského zelí
- 110 g žampionů
- 100 g zelené papriky
- 50 g řapíkatého celeru
- 40 g pórku
- 40 g nesolených buráků
- 30 g čerstvého zázvoru
- 20 g rostlinného oleje
- 10 g česneku
- 4 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- ½ lžičky kurkumy
- 1 hrst lístků koriandru
- čerstvě mletý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mrkev očistíme, podélně rozkrojíme a šikmo nakrájíme na tenké plátky. Z paprik odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm. Pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm. Zázvor a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
- 2Žampionům odřízneme nohy a kloboučky nakrájíme na plátky silné 1 cm. Zelí nakrájíme na nudličky silné 1 cm. Maso podélně rozřízneme na 2 plátky a nakrájíme na nudličky 1 x 6 cm. Řapíkatý celer očistíme a šikmo nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
- 3Buráky dáme do menší rozehřáté pánve a na středním ohni je orestujeme za stálého míchání 4 minuty dozlatova. Necháme vychladnout a nahrubo nakrájíme.
- 4Na pánvi rozpálíme zprudka oba oleje. Přidáme zázvor, česnek a ½ minuty mícháme. Pozor, česnek se nesmí spálit! Přidáme kuřecí maso, opepříme ho a 2 minuty restujeme za občasného míchání. Přisypeme kurkumu, zamícháme, přidáme mrkev, žampiony, řapíkatý celer a pórek. Restujeme 2 minuty. Přidáme papriky a další 1 minutu za častého míchání restujeme.
- 5Přidáme ústřicovou, rybí a sójovou omáčku, dobře promícháme a přilijeme 2 lžíce vody. Restujeme další 1 minutu.
- 6Promícháme a po celé ploše pánve rukou rozprostřeme nudle. Promícháme a přidáme zelí. Důkladně promícháme, stáhneme z ohně a mícháme další1 minutu. Vmícháme lístky koriandru. Podáváme posypané restovanými buráky.
Tip
K přípravě budete potřebovat širokou pánev s nepřilnavým povrchem, nejlépe o průměru 32 cm.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef