4 PORCEMajstrštyk
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg vepřové krkovice
- nakládané okurky
- oloupaná červená cibule
- hořčice
- pečivo
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce hrubě mletého pepře
- 10 g soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 100 ˚C.
- 2Maso ze všech stran potřeme olejem, osolíme a opepříme. Dáme ho do pekáče, přilijeme vodu do výšky 1,5 cm a důkladně překryjeme alobalem.
- 3Vložíme do rozehřáté trouby na 10 hodin. Poté sundáme alobal, maso přelijeme výpekem a vrátíme do trouby na další 4 hodiny.
- 4Vyndáme z trouby a maso necháme v pekáči částečně vychladnout tak, aby zůstalo jen teplé. Poté ho pomocí vidliček natrháme přímo v pekáči na malé kousky. Důkladně promícháme s výpekem, který je v pekáči, a dáme do mísy.
- 5Okurku nakrájíme šikmo na plátky a cibuli nakrájíme na jemné měsíčky.
- 6Pečivo rozkrojíme, namažeme hořčicí a rozložíme na ně natrhané maso, okurku a cibuli.
Tip
Jako pečivo můžete použít bagetu, toustový chléb nebo jiný druh pečiva. Lze použít i hamburgerové bulky. Ty však před plněním rozřízněte a na řezné straně nasucho krátce opečte na grilu nebo pánvi.
Druh hořčice vyberte podle své chuti.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef