• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 800 g vepřové krkovice nebo 4-6 plátků
  • 350 g zcezeného kysaného zelí
  • 200 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 100 g paprikové klobásy
  • 100 g slaniny
  • 800 g oloupaných brambor (varný typ A)
  • 70 g sádla
  • 500 ml smetany, min. 31%
  • ½ lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • ½ lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce sladké papriky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180˚C.
  • 2Maso nakrájíme na 4–6 plátků, nebo použijeme již nakrájené maso, lehce ho naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.
  • 3Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na jemné plátky. Klobásu oloupeme a nakrájíme na plátky silné 3 mm. Slaninu nakrájíme na špalíčky o hraně 3 mm. Brambory nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 4V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme 50 g sádla a plátky masa na něm postupně opečeme z obou stran dozlatova. Dáme je stranou na talíř.
  • 5Do pánve přidáme slaninu a za občasného míchání restujeme 1 minutu. Přidáme cibuli, promícháme a necháme ji zesklovatět. Přidáme česnek, klobásu, tymián a rozmarýn a promícháme. Přidáme zelí a za občasného míchání restujeme 1 minutu. Přilijeme 100 ml vody, přidáme cukr, sladkou papriku, 2 špetky soli a pepře. Promícháme a stáhneme z ohně.
  • 6Pekáč o rozměrech 20×30 cm vymažeme zbylým sádlem. Na dno rozložíme třetinu zelné směsi. Na ni položíme polovinu plátků brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory rozložíme další třetinu zelí, na něj zbylé brambory, které znovu osolíme a opepříme. Na brambory položíme maso, na ně zbylé zelí a vše zalijeme smetanou. Pekáč překryjeme alobalem a dáme do rozehřáté trouby na 45 minut. Poté sundáme alobal, vrátíme do trouby a pečeme dalších 40 minut.
Tip
Místo 2 lžic sladké papriky můžete použít 1,5 lžíce sladké papriky a ½ lžíce papriky uzené. Dle chuti můžete také přidat špetku pálivé papriky.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM