4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 24 ks krevet velikosti 16–20
- šťáva z 1 citronu
- šťáva z ½ pomeranče
- 3 stroužky česneku
- 10 lžic olivového oleje
- 1 lžíce najemno nakrájeného zázvoru
- 2 lžíce nahrubo nakrájeného koriandru
- 1 limeta k podávání
- chilli paprička dle chuti
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Nejlepší volbou k mořským plodům jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Z krevet odlomíme hlavičky a šťávu z nich vymačkáme do misky. Krevety kromě posledního ocasního článku oloupeme (zbavíme krunýře). Ve druhé misce smícháme oloupané krevety s citronovou a pomerančovou šťávou, přidáme dvě špetky soli, zamícháme a necháme 10 minut odležet.
- 2V pánvi na středním ohni rozpálíme olej a vložíme na něj krevety. Restujeme půl minuty, otočíme je, přidáme zázvor, najemno nakrájenou chilli papričku dle chuti a najemno nakrájený česnek. Restujeme další půl minuty.
- 3Šťávu z hlav krevet přidáme do misky s citrusovou šťávou, ve které se krevety marinovaly.
- 4Marinádu přilijeme do pánve a za občasného promíchání vaříme 1 minutu. Stáhneme z ohně a vmícháme čerstvý koriandr. Podáváme s limetou a bílým pečivem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef