Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 24 ks krevet velikosti 16–20
  • šťáva z 1 citronu
  • šťáva z ½ pomeranče
  • 3 stroužky česneku
  • 10 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájeného zázvoru
  • 2 lžíce nahrubo nakrájeného koriandru
  • 1 limeta k podávání
  • chilli paprička dle chuti
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k mořským plodům jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Z krevet odlomíme hlavičky a šťávu z nich vymačkáme do misky. Krevety kromě posledního ocasního článku oloupeme (zbavíme krunýře). Ve druhé misce smícháme oloupané krevety s citronovou a pomerančovou šťávou, přidáme dvě špetky soli, zamícháme a necháme 10 minut odležet.
  • 2V pánvi na středním ohni rozpálíme olej a vložíme na něj krevety. Restujeme půl minuty, otočíme je, přidáme zázvor, najemno nakrájenou chilli papričku dle chuti a najemno nakrájený česnek. Restujeme další půl minuty.
  • 3Šťávu z hlav krevet přidáme do misky s citrusovou šťávou, ve které se krevety marinovaly.
  • 4Marinádu přilijeme do pánve a za občasného promíchání vaříme 1 minutu. Stáhneme z ohně a vmícháme čerstvý koriandr. Podáváme s limetou a bílým pečivem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM