Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 vepřové kotlety s kostí po 250 g
  • 150 g žampionů
  • 150 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 50 g nakládaných okurek
  • 100 g slaniny
  • 20 g kaparů
  • 300 ml smetany, min. 31%
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 ˚C.
  • 2Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na jemné plátky. Okurky nakrájíme podélně na jemné nudličky. Slaninu nakrájíme na špalíčky o hraně 0,5 cm. Žampiony nakrájíme na šestiny, kapary najemno.
  • 3Tučný okraj kotlety na několika místech nařízneme až k masité části. Maso důkladně osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a kotlety na něm postupně opečeme ze všech stran dozlatova. Nejprve na tenčí straně s tukem. Opečené maso dáme stranou na talíř.
  • 4Do pánve přidáme slaninu a restujeme 1 minutu. Přidáme cibuli, česnek, tymián a žampiony a za občasného míchání restujeme 4 minuty. Přidáme protlak, promícháme, přidáme nakrájené kapary a okurky a promícháme. Přilijeme smetanu a promícháme.
  • 5Směs vlijeme do pekáčku, položíme na ni připravené maso a pekáček překryjeme alobalem. Vložíme do rozehřáté trouby na 25 minut. Poté sundáme alobal a pečeme dalších 15 minut.
Tip
Místo čerstvých žampionů můžete použít konzervované. Pokud použijete kapary naložené v soli, nejdřív je 2× propláchněte v čisté vodě.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM