Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg vepřové plece
  • 500 g brambor (varný typ A)
  • 250 g oloupané mrkve
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 150 g jarní cibulky
  • 30 g sušených hub
  • 10 g oloupaného česneku
  • 400 ml suchého bílého vína
  • 100 ml olivového oleje
  • 3 větvičky rozmarýnu dlouhé 12 cm
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 ˚C.
  • 2Houby namočíme do 200 ml teplé vody. Jednu větvičku rozmarýnu sdrhneme a lístky nakrájíme nahrubo.
  • 3Brambory ve slupce důkladně omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na čtvrtiny. Menší brambory nakrájíme na poloviny. Mrkev nakrájíme na špalíčky 5×1×1 cm.
  • 4Řapíkatý celer nakrájíme šikmo na plátky silné 1 cm, jarní cibulku na kolečka silná 1 cm, česnek na jemné plátky.
  • 5Maso ze všech stran důkladně osolíme a opepříme. V kastrolu na vyšším ohni rozpálíme olej, vložíme maso a ze všech stran ho opečeme dozlatova. Opečené maso dáme stranou na talíř.
  • 6Do kastrolu přidáme mrkev a za občasného míchání restujeme 1 minutu. Přidáme řapíkatý celer a nakrájený rozmarýn a restujeme další 1 minutu. Přidáme jarní cibulku a česnek a necháme je 30 vteřin zpěnit.
  • 7Přidáme houby včetně vody, víno, zarovnanou lžičku soli, 1 kávovou lžičku pepře a zbylé větvičky rozmarýnu, promícháme a necháme vařit 1 minutu. Přidáme brambory a opečené maso, kastrol přiklopíme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 2 hodiny. Poté sundáme poklici, kastrol vrátíme do trouby a pečeme dalších 30 minut.
Tip
K přípravě budete potřebovat kastrol s poklicí vhodný do trouby.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM