4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
BURGER
- 600 g mleté vepřové krkovice
- 4 bagety o délce 16 cm
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 kávová lžička sezamového oleje
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 4 lžíce nahrubo nasekaného koriandru
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- ½ lžičky soli
SALÁTEK
- 150 g pekingského zelí
- 70 g mrkve
- 60 g majonézy
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce sójové omáčky
- ½ lžíce sezamového oleje
- ½ lžíce chilli omáčky Sriracha
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA BURGER
- 1Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek najemno nastrouháme nebo prolisujeme.
- 2Mleté maso smícháme s cibulkou, česnekem, zázvorem, sezamovým olejem, pepřem a solí. Vytvarujeme 4 placky dlouhé 12-15 cm, položíme je na rozpálený gril a grilujeme 3- 4 minuty z každé strany dozlatova tak, aby maso zůstalo šťavnaté.
- 3Bagety podélně rozřízneme a řeznou plochou dolů je ogrilujeme. Na spodní část bagety dáme část salátku, plátek masa, posypeme částí nasekaného koriandru a přiklopíme vrchní částí bagety.
POSTUP NA SALÁTEK
- 1Omyté a osušené zelí a očištěnou mrkev nakrájíme najemno a v míse smícháme s ostatními surovinami. Dáme stranou.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef