2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA MASO
- 2 vepřové kotlety s kostí
- 2 lžíce rostlinného oleje
- pepř
- sůl
SUROVINY NA OMÁČKU
- 2 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce medu
- 2 stroužky najemno nakrájeného česneku
- ½ lžičky najemno nakrájeného rozmarýnu
- ½ lžičky najemno nakrájeného oregana
- špetka chilli koření
PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte s pivem Velkopopovický Kozel Černý
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA MASO
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Maso důkladně osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Poté ho položíme na plech a vložíme ho do rozehřáté trouby na 4 minuty.
- 3Plech vyndáme z trouby, maso přelijeme částí omáčky a vrátíme do trouby na 3 minuty. Před podáváním necháme maso odpočinout 4 minuty v pokojové teplotě a na talíři ho přelijeme zbytkem omáčky.
POSTUP NA OMÁČKU
- 1Suroviny na omáčku smícháme v rendlíku a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 1 minutu.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef