4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 800 g vepřové krkovice
- 1 bulva fenyklu (cca 350 g)
- 1 lžička semínek fenyklu
- 6 lžic rostlinného oleje
- 1 pomeranč (cca 150 g)
- 10 g oloupaného česneku
- 350 ml pomerančového džusu
- 50 g másla
- 5 kuliček pepře
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
- 2Maso vydatně osolíme ze všech stran a převážeme kuchyňským provázkem, aby drželo tvar válečku.
- 3Fenykl rozřízneme podélně na čtvrtiny. Z očištěného pomeranče najemno nastrouháme kůru – pozor, jen oranžovou část. Poté pomeranč oloupeme a rozdělíme ho na jednotlivé segmenty. Česnek nakrájíme na plátky.
- 4V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olej a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Poté ho dáme do kastrolu. Do pánve přidáme nakrájený fenykl a opečeme ho ze všech stran dozlatova. Stáhneme oheň na polovinu, přidáme pomerančové segmenty, fenyklová semínka, pepř a pomerančový džus.
- 5Za stálého míchání plochou vařečkou seškrábneme ze dna pánve vytvořený nápek, který se v tekutině rozvaří. Poté celý obsah pánve přelijeme do kastrolu k masu. Přidáme máslo, česnek a 100 ml vody. Kastrol přiklopíme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby na 2 hodiny.
- 6Poté teplotu v troubě zvýšíme na 190 ˚C, sundáme poklici, maso otočíme, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pečeme dalších 20 minut dozlatova. Před nakrájením necháme maso 10 minut odpočinout.
Tip
Použijte kastrol s poklicí vhodný do trouby.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef