4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 800 g kuřecích srdíček
- 100 ml rostlinného oleje
- olivový olej
- 2 oloupané stroužky česneku
- šťáva z 1 limety
- špetka mletého chilli
- 1 kávová pepře
- 1 lžička soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- špejle
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Srdíčka očistíme. Česnek prolisujeme.
- 2V misce smícháme 60 ml oleje, prolisovaný česnek, chilli, sůl a pepř. Přidáme srdíčka, promícháme a dáme odležet do lednice na 30 minut.
- 3Špejle namočíme na 10 minut do studené vody. Odleželá srdíčka napícháme na špejle. Položíme je na rozpálený gril a grilujeme 2-2,5 minuty z každé strany.
- 4Hotová srdíčka položíme na talíř, zakápneme olivovým olejem a limetovou šťávou a ihned podáváme.
Tip
Do marinády k srdíčkům můžete přidat lžíci nasekaného čerstvého koriandru.
Srdíčka výborně chutnají s mixem zelených salátů nebo rukolou zakápnutou olivovým olejem a citronovou šťávou a s několika cherry rajčaty.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef