2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g vepřové kýty
- 1 citron
- 5 lžic olivového oleje
- 1 stonek máty
- 2 snítky oregana
- 2 snítky tymiánu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- špejle
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Lístky z bylinek sdrhneme z větviček a stonků. Špejle namočíme na 10 minut do studené vody.
- 2Maso nakrájíme na kostky o hraně 3 cm, dáme je do misky společně s bylinkami, 3 lžícemi oleje, špetkou soli a pepře a promícháme. Necháme odležet 2 hodiny v lednici.
- 3Maso vyndáme z marinády a napícháme ho na špejle. Citron rozřízneme na poloviny.
- 4Špízy položíme na rozpálený gril a grilujeme je postupně 1,5 minuty z každé strany, dokud není maso měkké. Citron položíme řeznou stranou na gril ke špízům.
- 5Hotové špízy položíme na talíř, zakápneme zbylým olivovým olejem a šťávou z grilovaného citronu.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef