4 KUSYDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
MASO
- 400 g mletého vepřového masa z plece
- 80 g sýra feta
- 70 g oloupané cibule
- 40 g zelených oliv bez pecek
- 20 g strouhanky
- 1 stroužek oloupaného česneku
- 1 malá zelená chilli paprička
- 2 lžíce najemno nakrájené máty
- rostlinný olej na smažení
- špetka pepře
- 1 lžička soli
SALSA
- 1 menší salátová okurka
- 1 jarní cibulka (bílá část)
- ½ zelené chilli papričky
- 60 g zelených oliv bez pecek
- 1 lžíce najemno nakrájeného kopru
- 5 lžic olivového oleje
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- nastrouhaná kůra z ½ citronu
- pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
PŘÍLOHA
- brambory
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA MASO
- 1Česnek a cibuli nakrájíme najemno.
- 2Sýr rukou rozdrobíme nahrubo a dáme stranou. Chilli papričku podélně rozřízneme, vyndáme semínka a dužninu nakrájíme najemno. Olivy nakrájíme najemno.
- 3Kromě sýra smícháme v míse všechny suroviny dohromady a dáme do lednice na 20 minut odležet. Poté rozdělíme ochucené maso na 8 částí a z každé vytvarujeme na placku.
- 4Na 4 placky rozložíme rozdrobený sýr a přiklopíme je zbylými plackami. Okraje stiskneme a maso vytvarujeme do podoby karbanátku.
- 5V pánvi na nižším ohni rozehřejeme olej a maso v něm osmažíme z obou stran dozlatova.
POSTUP NA SALSU
- 1Okurku oloupeme, podélně rozřízneme a lžící vyškrábneme semínka, která vyhodíme. Dužninu nakrájíme na kostičky o hraně 0,5cm.
- 2Jarní cibulku nakrájíme najemno. Chilli papričku podélně rozřízneme, vyndáme semínka a dužninu nakrájíme najemno. Olivy nakrájíme najemno.
- 3Všechny suroviny v misce promícháme, dle chuti osolíme a opepříme a vložíme do lednice na 1 - 2 hodiny rozležet.
Tip
Olivy, jarní cibulku, chilli papričku, lžíci citronové šťávy, olivový olej a špetku soli a pepře můžete nahrubo rozmixovat tyčovým mixerem a poté smíchat s nakrájenou okurkou, koprem a citronovou kůrou. Salsu pak pár kapkami citronové šťávy, případně solí.
Dle chuti můžete použít méně chilli papričky, nebo ji vynechat.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef