Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 lilky po cca 220 g
  • 320 g rajčat
  • 100 g najemno nastrouhaného parmezánu
  • 80 g strouhanky
  • 50 g nahrubo nakrájené bazalky
  • 4 mozzarelly po 125 g
  • 400 ml drcených rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 2Z lilků odřízneme stopky a lilky podélně nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 3Na středním ohni rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem a plátky lilků na ní nasucho opečeme z každé strany 2 minuty. Poté je položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem a z jedné strany osolíme a opepříme. Necháme odležet 10 minut a poté otřeme vysráženou vodu kuchyňským papírem.
  • 4Do rozpálené pánve s nepřilnavým povrchem nasypeme strouhanku a za stálého míchání ji nasucho orestujeme do světle hnědé barvy. Pozor, aby se nespálila! Poté ji ihned přendáme do mísy a necháme vychladnout.
  • 5Z rajčat vyřízneme tuhý střed a rajčata nakrájíme na plátky silné 0,3 cm. Na stejné plátky nakrájíme i mozzarellu.
  • 6Drcená rajčata osolíme, opepříme a promícháme.
  • 7Do zapékací misky vlijeme polovinu drcených rajčat a na ně vyskládáme část plátků lilku, na ně část plátků mozzarelly, poté část plátků rajčat a posypeme částí bazalky. Zlehka osolíme a opepříme. Takto opakujeme, dokud nespotřebujeme veškeré suroviny. Vše zalijeme zbylými drcenými rajčaty.
  • 8V míse smícháme orestovanou strouhanku s parmezánem, špetkou soli a pepře. Touto směsí posypeme celý pokrm, zakápneme olivovým olejem a vložíme do rozehřáté trouby na 30 minut.
  • 9Hotový pokrm vyndáme z trouby a před podáváním necháme 5 minut odpočinout.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY