4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 kg slávek
- 140 g cibule
- 200 g fenyklu
- 1 hrst lístků plocholisté petržele
- 200 ml smetany (min. 31 %)
- 60 g másla
- špetka soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Nejlepší volbou k mořským plodům jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Slávky vložíme do mísy se studenou vodou a každou důkladně očistíme. Otevřené vyhodíme.
- 2Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Fenykl očistíme, rozkrojíme a nakrájíme na jemné nudličky. Petržel nakrájíme nahrubo.
- 3V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme máslo a necháme na něm zpěnit cibuli a fenykl. Osolíme, přidáme slávky a zakryjeme poklicí. Po 1,5 minutě přilijeme smetanu a 200 ml vody. Zakryjeme poklicí a necháme dusit další 3,5 minuty.
- 4Stáhneme z ohně a vmícháme nakrájenou petržel.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef