1 PIZZADo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- těsto na 1 pizzu
- 1 větší rajče
- 180 g konzervovaných drcených rajčat
- 130 g Mozzarella di Bufala
- 1 lžíce olivového oleje
- 10 lístků bazalky
- 2 špetky soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rajče navrchu nařízneme malým nožem do kříže tak, aby zůstala naříznutá jen slupka a ponoříme ho do vroucí vody na 20 vteřin. Ihned ho přendáme do misky s ledovou vodou a necháme ho 1 minutu zchladit. Poté ho oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm.
- 2Mozzarellu nakrájíme na plátky. Konzervovaná rajčata rozmixujeme nebo propasírujeme a smícháme se solí a olivovým olejem.
- 3Připravené roztažené těsto na 1 pizzu potřeme rajčatovou směsí, rozložíme rovnoměrně kolečka rajčat a dáme péct na zcela rozpálený plech nebo kámen do trouby rozehřáté na maximum na 3 minuty.
- 4Pizzu z trouby vyndáme, rozložíme na ni nakrájenou mozzarellu, vrátíme do trouby a necháme ještě 1 minutu dopéct tak, aby mozzarela jen povolila, ale neroztekla se.
- 5Hotovou pizzu vyndáme z trouby a rozložíme na ni bazalkové lístky.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef