• Omlouváme se za nepříjemnosti! 😔
    Milí zákazníci, včera na našem skladu v Chrášťanech z technických důvodů selhalo chlazení, což bohužel ovlivnilo i naši doručovací kapacitu. Dnes tak může být méně doručovacích oken, než jste zvyklí.
    Zobrazit více

Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

HOVĚZÍ VÝVAR

  • 2 větší oloupané mrkve
  • ¼ oloupaného celeru
  • 1 střední oloupaná petržel
  • 3 oloupané stroužky česneku
  • 1 kg hovězí loupané plece
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 střední oloupaná cibule

OMÁČKA

  • 60 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 250 ml smetany, min. 31%
  • 70 g cukru krupice
  • 3 lžíce octa
  • 30 g nakrájeného čerstvého kopru bez stonků
  • sůl
  • 1 l hovězího vývaru, ve kterém jsme vařili maso

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

PŘÍLOHA

  • houskové knedlíky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA VÝVAR

  • 1
    Zeleninu překrojíme na dva velké kusy a spolu s masem vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Jakmile začne voda bublat, stáhneme oheň na minimum a stahujeme naběračkou pěnu, která se na povrchu začne tvořit.
  • 2
    Jakmile se pěna přestane tvořit, přidáme koření, sůl a vaříme pomalu nezakryté do změknutí, přibližně 3 hodiny.
  • 3
    Měkké maso vyndáme, vývar přecedíme přes jemné síto, část použijeme do omáčky, zbytek zamrazíme k dalšímu použití. Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 60 g másla, přidáme mouku a 2 minuty za stálého míchání restujeme. Zalijeme vývarem, důkladně promícháme metličkou, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme 20 minut. Občas promícháme.
  • 2
    Přilijeme smetanu, přidáme cukr a ocet a promícháme. Dle chuti dosolíme a zamícháme. Znovu přivedeme k varu, přidáme jemně nakrájený kopr, promícháme a vaříme na středním ohni 3 minuty. Stáhneme z ohně a před podáváním necháme 5 minut odpočinout.
  • 3
    Podáváme s nakrájeným uvařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Tip
Chcete-li omáčku dokonale hladkou, můžete ji před přidáním nakrájeného kopru přecedit přes jemné síto. Do omáčky můžete dát vyvařit tvrdé stonky kopru, které omáčce dodají chuť. Před přidáním nakrájeného kopru je vyndejte. Vyhovuje-li vám chuť omáčky sladší nebo kyselejší, přidejte cukr, respektive ocet. Pakliže omáčku přisolíte, musíte sůl perfektně promíchat, aby se stačila v omáčce rozpustit. Teprve pak ochutnejte a případně ještě trochu dosolte. Kopr přidávejte vždy až na závěr. Delším vařením by zešedl. Podávat můžete bez masa a místo houskového knedlíku s vařeným bramborem a vejcem uvařeným natvrdo.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

HOVĚZÍ VÝVAR

OMÁČKA

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

PŘÍLOHA