4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg květáku
- 130 g oloupané cibule
- 30 g másla
- 200 ml smetany, min. 31%
- 10 vajec
- 1 lžíce nakrájené čerstvé pažitky
- pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Květák rozdělíme na menší růžičky a uvaříme je v osolené vroucí vodě doměkka (košťál nevaříme, použijeme ho například na zeleninový vývar). Uvařený květák necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky.
- 2Cibuli nakrájíme najemno. Vejce rozklepneme do mísy, vidličkou prošleháme se smetanou, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
- 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a za častého míchání ji necháme zpěnit. Přidáme květák, zalijeme vejci, stáhneme oheň na třetinu a stále mícháme, dokud vejce neztuhnou.
- 4Podáváme s vařenými bramborami posypanými čerstvou pažitkou nebo s petrželovými bramborami.
Tip
Voda na květák by měla být hodně osolená – sůl zvýrazní chuť květáku. Na 2 litry vody 1 lžíce soli.
Vejce jsou rychle hotová, nemíchejte jimi na pánvi příliš dlouho, ať je nevysušíte.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef