4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g čerstvých těstovin pappardelle
- 300 g mleté vepřové plece nebo bůčku
- 50 g najemno nakrájené cibule
- 40 g másla
- 30 g nastrouhaného parmezánu
- 250 ml smetany, min. 31%
- 80 ml suchého bílého vína
- 10 lístků plocholisté petržele
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička najemno nakrájeného rozmarýnu
- 2 bobkové listy
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce soli a sůl na ochucení masa
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těstoviny uvaříme na skus ve větším množství vody se 2 lžícemi soli.
- 2V míse promícháme maso, rozmarýn, víno, sůl a pepř.
- 3Na pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme masovou směs a za častého míchání restujeme 3 minuty. Přidáme bobkový list a restujeme další 2 minuty.
- 4Přidáme kurkumu, restujeme za stálého míchání 30 vteřin, přilijeme smetanu a necháme ji za častého míchání 1 minutu provařit. Přidáme parmezán, promícháme a ihned stáhneme z ohně. Přidáme uvařené těstoviny a důkladně promícháme.
- 5Lístky petržele nakrájíme najemno a posypeme jimi jednotlivé porce těstovin.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef