4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g mletého hovězího krku
- 4 housky (kaiserky)
- 4 vejce
- 120 g rajčat
- 70 g slaniny nakrájené na plátky
- 6 lžiček másla
- 4 plátky sýra typu Gouda
- 8 lžic BBQ omáčky
- 60 g nakládaných cibulek
- 2 špetky sladké papriky
- mletý pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rajčata nakrájíme na 12 plátků. Cibulky nakrájíme na kolečka. Housky podélně rozřízneme a řeznou plochou je nasucho opečeme na středně rozpálené pánvi dozlatova.
- 2Na suchou pánev rozehřátou na středním ohni položíme plátky slaniny, opepříme je a posypeme sladkou paprikou. Jakmile zespodu zezlátnou, otočíme je. Jakmile zezlátnou i z druhé strany, dáme je stranou na talíř.
- 3Z masa vytvarujeme 4 placky velikosti housky a z obou stran je osolíme a opepříme. Položíme je na pánev, na které zbyl tuk ze slaniny, a pečeme je 3 minuty na mírném ohni. Pak je otočíme a na každou položíme 1 lžičku másla. Pečeme další 2 minuty.
- 4Na každou masovou placku položíme 1 plátek sýra a pečeme další 1 minutu. Hotové maso dáme stranou.
- 5Na pánvi na středním ohni rozehřejeme zbylé máslo a rozklepneme na ni vejce. Bílek necháme ztuhnout, žloutek musí zůstat tekutý.
- 6Každou půlku opečené housky potřeme 1 lžící BBQ omáčky. Na spodní půlku každé housky položíme 3 plátky rajčete, na ně dáme maso se sýrem, část cibulky, opečené slaniny a 1 sázené vejce. Přiklopíme horní částí housky.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef