Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 120 g rajčat
  • 4 housky (kaiserky)
  • 70 g slaniny nakrájené na plátky
  • 600 g mletého hovězího krku
  • 6 lžiček másla
  • 4 vejce
  • 4 plátky sýra typu Gouda
  • 8 lžic BBQ omáčky
  • 60 g nakládaných cibulek
  • 2 špetky sladké papriky
  • sůl
  • mletý pepř

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Rajčata nakrájíme na 12 plátků. Cibulky nakrájíme na kolečka. Housky podélně rozřízneme a řeznou plochou je nasucho opečeme na středně rozpálené pánvi dozlatova.
  • 2
    Na suchou pánev rozehřátou na středním ohni položíme plátky slaniny, opepříme je a posypeme sladkou paprikou. Jakmile zespodu zezlátnou, otočíme je. Jakmile zezlátnou i z druhé strany, dáme je stranou na talíř.
  • 3
    Z masa vytvarujeme 4 placky velikosti housky a z obou stran je osolíme a opepříme. Položíme je na pánev, na které zbyl tuk ze slaniny, a pečeme je 3 minuty na mírném ohni. Pak je otočíme a na každou položíme 1 lžičku másla. Pečeme další 2 minuty.
  • 4
    Na každou masovou placku položíme 1 plátek sýra a pečeme další 1 minutu. Hotové maso dáme stranou.
  • 5
    Na pánvi na středním ohni rozehřejeme zbylé máslo a rozklepneme na ni vejce. Bílek necháme ztuhnout, žloutek musí zůstat tekutý.
  • 6
    Každou půlku opečené housky potřeme 1 lžící BBQ omáčky. Na spodní půlku každé housky položíme 3 plátky rajčete, na ně dáme maso se sýrem, část cibulky, opečené slaniny a 1 sázené vejce. Přiklopíme horní částí housky.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM