4 porceDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 vepřové kotlety s kostí po 250 g
- 150 g kečupu
- 100 g medu
- 30 g balzamikového octa
- 15 g oloupaného česneku
- 150 ml pomerančového džusu
- 1 lžička najemno nastrouhané pomerančové kůry
- 5 lžic rostlinného oleje
- 2 větvičky rozmarýnu dlouhé 10 cm
- 10 snítek tymiánu
- špetka chilli koření
- pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
PŘÍLOHA
- brambory
- rýže
- chléb
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
- 2Česnek nakrájíme na jemné plátky. V misce smícháme špetku soli, česnek a chilli s kečupem, medem, pomerančovým džusem, octem a pomerančovou kůrou.
- 3Maso vydatně osolíme a opepříme z obou stran.
- 4V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme dozlatova ze všech stran, včetně boční strany s tukem. Opečené kotlety vyskládáme do pekáče.
- 5Rozmarýn a tymián svážeme pevně kuchyňským provázkem a vložíme je do pekáče k masu. Vše zalijeme připravenou marinádou.
- 6Pekáč dáme do rozehřáté trouby na 30 minut. Poté zvýšíme teplotu na 180 ˚C a pečeme dalších 45 minut.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef