4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 800 g vykostěných kuřecích stehen
- 800 g kokosového mléka
- 160 g oloupané mrkve
- 160 g řapíkatého celeru
- 120 g hlívy ústřičné
- 80 g dužniny červené papriky
- 80 g dužniny žluté papriky
- 40 g červené kari pasty
- 40 g rajského protlaku
- 20 g oloupané červené chilli papričky
- 8 lžic přepuštěného másla
- šťáva z ½ limety
- 2 hrsti nakrájeného koriandru i se stonky
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Mrkev podélně rozkrojíme a poté ji nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Řapíkatý celer nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Hlívu natrháme na menší kousky. Obě papriky nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm. Chilli papričku nakrájíme na kolečka silná 3 mm.
- 2Maso nakrájíme na kostky o hraně 3 cm, poté ho vydatně osolíme a promícháme se 2 lžícemi přepuštěného másla.
- 3V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme zbylé přepuštěné máslo, přidáme maso a restujeme 1 minutu. Přidáme mrkev a celer a restujeme 2 minuty. Přidáme papriky, chilli a hlívu, promícháme a restujeme další 2 minuty.
- 4Stáhneme oheň na polovinu. Přidáme kari pastu a protlak, důkladně promícháme a za občasného míchání restujeme 2 minuty.
- 5Přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu, zamícháme a na mírném ohni vaříme 4 minuty. Stáhneme z ohně, vmícháme limetovou šťávu a koriandr. Dle chuti osolíme.
Tip
Množství chilli papričky a koriandru upravte podle vlastní chuti.
Do pokrmu můžete spolu s paprikami přidat dužninu ananasu nakrájenou na kostky o hraně 0,5 cm.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef