1 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
TĚSTOVINY
- 90 g těstovin
- 1 lžička piniových semínek
- najemno nastrouhaný parmezán nebo sýr pecorino na posypání
- 3 zarovnané lžíce soli
VLASTNÍ PESTO
- 50 g listů bazalky
- 1 lžička strouhaného středně tvrdého pecorina
- 1 lžíce piniových semínek
- 1/2 stroužku česneku
- 1 lžička strouhaného parmezánu
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- špetka čerstvě mletého pepře
- špetka soli
PESTO
- pesto
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA TĚSTOVINY
- 1Do hrnce dáme vařit 3 l vody, které osolíme 3 zarovnanými lžícemi soli. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní těstoviny, necháme je 1–2 minuty zavařit a opatrně je promícháme. Těstoviny uvaříme podle návodu na skus, poté je slijeme a 100 ml vody dáme stranou.
- 2Pesto vlijeme na studenou pánev nebo do mísy a přidáme uvařené těstoviny a 2–3 lžíce vody, ve které se těstoviny vařili. Promícháme a přendáme na talíř.
- 3Na talíři těstoviny posypeme zbytkem piniových oříšků a parmezánem nebo pecorinem.
POSTUP NA PESTO
- 1Na středním ohni v pánvi orestujeme všechna piniová semínka (tedy i ta na dokončení) nasucho dozlatova a přendáme je do studené misky.
- 2Bazalku pokrájíme.
- 3Do vyšší úzké nádoby vložíme pokrájenou bazalku, česnek, lžíci piniových oříšků, parmezán, pecorino a olivový olej a směs rozmixujeme ponorným mixérem. Osolíme a opepříme.
Tip
Pesto můžete připravit ve větším množství a uschovat v uzavřené sklenici v lednici.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef