2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 kuřecí prsa s kostí z křídla
- 40 g sýra Comté
- 2 plátky šunky
- hladká mouka na obalení
- vejce na obalení
- strouhanka na obalení
- přepuštěné máslo na smažení
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
PŘÍLOHA
- brambory
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Křídelní kost očistíme od masa a seřízneme kloub.
- 2Sýr rozřízneme na poloviny a každou zabalíme do plátku šunky.
- 3V masu podélně nařízneme kapsu. Do ní vložíme šunku se sýrem a maso stiskneme tak, aby zůstal balíček zcela zakrytý.
- 4Maso osolíme ze všech stran a obalíme ho v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
- 5Smažíme ponořené do poloviny v rozpáleném másle pomalu z obou stran dozlatova. V průběhu smažení maso otáčíme a přeléváme máslem z pánve, dokud nemá zlatohnědou barvu.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef