1 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 90 g čerstvých těstovin pappardelle
- 1 salsiccia (120 g)
- 40 g cukety
- 50 ml suchého bílého vína
- 20 g másla
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 6 lístků šalvěje
- červená chilli paprička dle chuti
- špetka čerstvě mletého pepře
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těstoviny uvaříme ve větším množství vody s 20 g soli na skus a slijeme je.
- 2Cuketu podélně rozkrojíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
- 3Česnek očistíme a najemno nakrájíme. Chilli papričku podélně rozkrojíme a nakrájíme na jemné nudličky. Šalvěj nakrájíme najemno. Salsicciu zbavíme střívka a rozdrobíme ji na větší kusy.
- 4V pánvi na středním ohni rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme česnek, chilli papričku a část šalvěje a orestujeme je dozlatova.
- 5Přidáme rozdrobenou salsicciu, osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme cuketu a restujeme 3 minuty za častého míchání. Přidáme bílé víno a necháme ho odvařit.
- 6Přidáme uvařené těstoviny, máslo a promícháme. Přidáme zbytek šalvěje, 1 lžíci oleje a promícháme.
Tip
Místo čerstvých těstovin můžete na 1 porci použít 80 g sušených těstovin. Ty pak uvařte podle návodu na balení.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef