4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA MASO
- 4 porce vepřové panenky po 150g (průměr 5cm)
- 90g plátků pancetty
- 2 snítky tymiánu
- pepř
- sůl
SUROVINY NA ČOČKU
- 200g zelené čočky
- 65g očištěné mrkve
- 40g šalotky
- 2 stroužky česneku
- 1 snítka tymiánu
- 1 bobkový list
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce najemno nakrájené bazalky
- 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
- 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- lístky z 1 stvolu řapíkatého celeru
- pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA ČOČKU
- 1Čočku propláchneme ve studené vodě, vložíme do rendlíku, přidáme mrkev, česnek, šalotku, tymián, bobkový list a řapíkatý celer, zalijeme vodou a vaříme tak dlouho, než je čočka uvařená na skus, přibližně 18 minut. Obsah rendlíku scedíme a tymián, bobkový list a řapíkatý celer vyhodíme. Mrkev, česnek a šalotku nakrájíme na kostičky o hraně 0,5cm.
- 2Nakrájenou zeleninu promícháme s čočkou, přidáme vinný ocet, olivový olej, nakrájenou bazalku, pažitku a petržel a promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme.
POSTUP NA MASO
- 1Troubu rozehřejeme na 190 °C.
- 2Na prkénko poskládáme přes sebe ¼ plátků pancetty, opepříme je a posypeme lístky tymiánu. Na pancettu položíme 1 porci masa a pečlivě ho zabalíme. Takto připrav i zbylé 3 porce masa.
- 3Maso opečeme nasucho na rozpálené pánvi ze všech stran dozlatova. Nejprve v místě, kde se slanina spojuje. Poté ho položíme na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 8 minut.
- 4Hotové maso necháme 4 minuty odpočinout, poté ho nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
Tip
K přípravě budete potřebovat nepřilnavou pánev.
Na pečení budete potřebovat plech na pečení.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef