4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 filety lososa o váze 150-200 g
- 100 g oloupaného celeru
- 100 g oloupané mrkve
- 80 g oloupané červené cibule
- 1 jarní cibulka
- 8 uvařených malých brambor
- 8 lžic olivového oleje
- 4 snítky tymiánu
- 8 lžic suchého bílého vína
- čerstvě mletý pepř
- sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- alobal
- pečicí papír
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Celer a mrkev nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Brambory podélně rozkrojíme. Veškerou zeleninu smícháme v misce.
- 2Na stůl položíme alobal a na něj rozložíme pečicí papír, který potřeme jednou lžící oleje. Položíme na něj část nakrájené zeleniny a jednu snítku tymiánu.
- 3Lososa nakrájíme na plátky silné 4 mm, položíme je křížem na zeleninu a opepříme. Brambory osolíme a přidáme po stranách k rybě. Přilijeme jednu lžíci oleje a 2 lžíce vína.
- 4Delší okraje alobalu s pečicím papírem přiložíme k sobě a důkladně několikrát přehneme. Stejně tak několikrát důkladně přehneme boční strany, aby vznikla uzavřená kapsa. Položíme ji na rozpálený gril. Jakmile se nafoukne, stáhneme ji na okraj grilu na menší žár a grilujeme 1 minutu. Sundáme z grilu a necháme půl minuty odpočinout. Papilotu rozřízneme a ihned podáváme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef