• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g kuřecích jater
  • 300 g oloupané cibule
  • 60 g anglické slaniny
  • 40 g studeného másla
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce nakrájených lístků plocholisté petržele
  • hladká mouka na obalení jater
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

PŘÍLOHA

  • brambory
  • těstoviny
  • rýže

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Cibuli nakrájíme najemno. Játra očistíme, zbavíme blanek, pečlivě osušíme na kuchyňském papíru a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.
  • 2V kastrolu na vyšším ohni rozpálíme sádlo, přidáme játra a orestujeme je dozlatova z obou stran. Děrovanou naběračkou vyndáme játra z hrnce na talíř, stáhneme oheň na polovinu, přidáme cibuli a orestujeme za častého míchání dozlatova. Přidáme slaninu a za častého míchání 2 minuty restujeme.
  • 3Játra vrátíme zpět do kastrolu, zvýšíme oheň na maximum, vše promícháme, zalijeme vývarem a necháme vařit 5 minut nebo než se tekutina svaří na polovinu objemu.
  • 4Stáhneme z ohně a vmícháme po částech studené máslo, které omáčku lehce zahustí a zjemní. Už nevaříme. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a nakrájenými lístky petržele.
     
     
Tip
Játra můžete dochutit i kmínem – kávovou lžičku kmínu přidejte hned s cibulí. Chuť pokrmu můžete vylepšit přidáním 100 ml koňaku. Přidejte ho před vývarem a chvíli nechte alkohol odvařit, zůstane tak jen výrazná chuť koňaku. Z jater můžete udělat i skvělou játrovou pomazánku. Po cibuli přidejte ještě 2 lžíce sádla, játra chvíli restujte, nepřilévejte vývar, dochuťte solí a pepřem, játra lehce rozmačkejte vidličkou, nechte vystydnout a uložte v mističce do lednice. Skvěle chutná s dušenou rýží.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

PŘÍLOHA