• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 vepřové kotlety
  • 1 jablko
  • 1 lžíce sušených brusinek
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 20 g najemno nakrájené cibule
  • 30 g hladké mouky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 60 ml jablečného cideru
  • špetka mleté skořice
  • 1 badyán
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužninu nakrájíme na plátky. Vložíme do misky a přidáme cukr, skořici a citronovou šťávu. Promícháme.
  • 3Maso důkladně osolíme a opepříme ze všech stran a lehce ho poprášíme moukou. Na pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Dáme ho stranou.
  • 4Do pánve přidáme nakrájenou cibuli a zarestujeme ji dozlatova. Přidáme cider, brusinky a badyán a necháme přejít varem.
  • 5Do pánve rozložíme nakrájená jablka spolu se šťávou a na ně položíme opečené maso. Vložíme na 5 minut do rozehřáté trouby. Upečené maso necháme před podáváním alespoň 4 minuty odpočinout v pokojové teplotě.
Tip
Potřebujete pánev vhodnou do trouby.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM