4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
BURGER
- 600 g mletého hovězího masa
- 8 plátků slaniny
- středně velká rajčata
- 1 středně velká červená cibule (cca 40 g)
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 4 plátky sýra Gouda nebo Čedar
- 4 listy ledového salátu
- sůl
- 4 housky (kaiserky)
OCHUCENÁ MAJONÉZA
- 100 g majonézy
- 40 g kečupu
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 20 g najemno nastrouhané cibule
- 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- 1 lžíce najemno nakrájených lístků estragonu
- 1 lžička worcesterské omáčky
- špetka čerstvě mletého pepře
- špetka soli
PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte s pivem Velkopopovický Kozel Mistrův ležák
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA BURGER
- 1Rajčata nakrájíme na 16 plátků. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu opečeme na středně rozpáleném grilu z obou stran dozlatova a dáme stranou.
- 2Z masa vytvarujeme 4 placky velikosti housky, z obou stran je osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Položíme na středně rozpálený gril a grilujeme 3 minuty. Poté maso otočíme, opět potřeme rozpuštěným máslem a grilujeme další 2 minuty. Poté na každý kus masa položíme 1 plátek sýra a grilujeme ještě 1 minutu. Hotové maso položíme na talíř.
- 3Housky podélně rozřízneme a řeznou plochou dolů je ogrilujeme.
- 4Každou půlku housky potřeme 1 lžící ochucené majonézy. Na spodní půlku pečiva položíme část ledového salátu, 2 plátky rajčete, na ně položíme ogrilované maso se sýrem, opět 2 plátky rajčete, opečenou slaninu a kolečka cibule. Přiklopíme horní částí housky.
POSTUP NA OCHUCENOU MAJONÉZU
- 1Všechny suroviny smícháme v misce a dáme na 10 minut do ledničky.
Tip
Maso nepropékejte příliš dlouho. Uvnitř by mělo zůstat červené, maximálně růžové jako klasický steak. Jen tak zůstane maso šťavnaté.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef