4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 plátky telecí kýty nebo 800 g telecí kýty vcelku
- hladká mouka
- přepuštěné máslo na smažení
- 2 vejce
- strouhanka z bílého chleba
- sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- čistý plastový sáček
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do hlubokého talíře rozklepneme vejce, přidáme 2 lžíce vody a rozšleháme je metličkou.
- 2Maso vcelku nakrájíme na 4 stejné plátky, případně použijeme již nakrájené maso. Přes maso položíme plastový sáček a maso přes něj naklepeme paličkou. Maso klepeme od středu směrem k okrajům.
- 3Plátky masa osolíme z obou stran a obalíme je postupně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
- 4Na středním ohni v pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a obalené maso v něm pomalu usmažíme z obou stran dozlatova.
Tip
K naklepání masa použijte plochou stranu paličky.
Maso musí být naklepáno rovnoměrně do tloušťky kolem 4 mm. Díky sáčku se maso při klepání nepotrhá.
V pánvi musíte mít tolik másla, aby řízek nebyl zcela potopený. Máslo by se nemělo přelévat přes okraje řízku. Podle potřeby vždy trochu másla do pánve přidejte. Řízky vkládejte do pánve, až když je máslo opravdu horké.
K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat paličku na maso.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef