2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g cukety
- 70 g jarní cibulky
- 80 g hladké mouky
- 250 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku
- nastrouhaná kůra z ½ citronu
- rostlinný olej na smažení
- 1 lžíce najemno nakrájeného tymiánu
- 1 lžička soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- kuchyňské utěrky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cuketu nastrouháme, v misce smícháme se solí a necháme 10 minut odstát.
- 2Bílou část jarní cibulky našikmo nakrájíme na jemné nudličky a přidáme k cuketě.
- 3Česnek prolisujeme a spolu s citronovou kůrou a tymiánem přidáme k cuketě a promícháme.
- 4Cuketu vymačkáme a šťávu z ní dáme stranou. K cuketě přidáme vejce, promícháme, přidáme mouku a opět promícháme.
- 5Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a smažíme na něm placky o průměru 10 cm. Hotové placky dáme na talíř s kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
- 6Ze šťávy vymačkané z cukety odměříme 90 ml a smícháme ji se zakysanou smetanou.
- 7Zelenou část jarní cibulky šikmo nakrájíme najemno.
- 8Placky podáváme s ochucenou zakysanou smetanou a jarní cibulkou.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef