4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500g sušených penne
- 250g vepřové panenky nebo kotlety bez kosti
- 30g plátků slaniny
- 1 snítka tymiánu
- 130g dužniny červené papriky
- 160g cukety
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
- 2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- 40g soli a špetka soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těstoviny uvaříme ve větším množství vody se 40 g soli na skus, slijeme je a 100 ml vody dáme stranou.
- 2Maso podélně nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a ty pak na kostičky 0,5×0,5 cm.
- 3Slaninu nakrájíme na kostičky, smícháme s masem, sdrhnutým tymiánem a solí a důkladně promícháme.
- 4Papriku nakrájíme na kostičky 0,5×0,5 cm.
- 5Z cukety okrájíme dužninu, semínka vyhodíme a dužninu nakrájíme na kostičky 0,5×0,5 cm.
- 6Česnek očistíme a nakrájíme najemno.
- 7Na pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej, přidáme masovou směs a pečlivě ji rozprostřeme po celé pánvi. Restujeme 2 minuty. Často mícháme.
- 8Přidáme papriku a cuketu a restujeme 1 minutu.
- 9Přidáme česnek, zarestujeme ho, přilijeme naráz 100 ml vody z těstovin a necháme 1 minutu provařit.
- 10Promícháme s uvařenými těstovinami. Stáhneme z ohně, přidáme nastrouhaný parmezán a petržel a promícháme.
Tip
Místo vepřové panenky můžete použít vepřovou kotletu bez kosti.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef