4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g sušených špaget
- 8-16 krevet, dle velikosti
- 1 lžíce citronové šťávy
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
- 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- chilli paprička dle chuti
- 40 g soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Špagety uvaříme ve větším množství vody (4-5 litrů) osolené 40 g soli, slijeme je a 100 ml vody dáme stranou.
- 2Krevety oloupeme, rozkrojíme na 2-4 části, záleží na velikosti, a v misce je smícháme s citronovou šťávou.
- 3Česnek očistíme a nakrájíme ho na plátky. Chilli papričku nakrájíme na kolečka.
- 4Olivový olej vlijeme do studené pánve, přidáme česnek a chilli papričku a pánev zahřejeme na střední teplotu. Za častého míchání restujeme 4 minuty. Přilijeme 100 ml vody ze špaget a zahříváme další 4 minuty.
- 5Do pánve přidáme uvařené těstoviny a nakrájené krevety a pečlivě mícháme, dokud se krevety neuvaří, přibližně 1 minutu. Stáhneme z ohně. Přidáme parmezán a petržel a promícháme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef