2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA MASO
- 450 g mletého vepřového masa z plece
- 1 červená chilli paprička
- 3 lžíce strouhanky
- 3 lžičky kari pasty
- 50 g cibule
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce najemno nakrájeného koriandru
- 2 lžičky třtinového cukru
- rostlinný olej na smažení
- špetka pepře
- 1 lžička soli
SUROVINY NA DIP
- 150 ml bílého jogurtu
- 3 lžíce najemno nakrájeného koriandru
- pepř
- sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- kuchyňské papíry
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA MASO
- 1Chilli papričku rozkrojíme, vyndáme semínka a papričku nakrájíme najemno.
- 2Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a dáme odležet do lednice na 20 minut.
- 3Odleželé maso rozdělíme na 12 částí a vytvarujeme z nich kuličky.
- 4V pánvi rozpálíme na středním ohni vyšší vrstvu oleje a kuličky usmažíme dozlatova. Položíme na talíř s kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
POSTUP NA DIP
- 1Jogurt smícháme s koriandrem a dle chuti ho osolíme a opepříme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef