Košík

6 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 8 plátků staršího chleba (nejlépe bílý, ciabatta nebo francouzská bageta)
  • 200 g sýra feta, rozdrobeného
  • 100 g strouhaného sýra (např. mozzarella nebo čedar)
  • 200 g cherry rajčat, rozpůlených
  • 100 g černých oliv, vypeckovaných a nakrájených na plátky
  • 1 malá cuketa, nakrájená na tenké plátky
  • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 6 vajec
  • 300 ml mléka nebo smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Chléb nakrájejte na kostičky (asi 2 cm velké) a dejte stranou.
  • 2Na pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout. Přidejte cuketu a restujte dalších pár minut, dokud není lehce měkká. Odstavte pánev z ohně a nechte směs zchladnout.
  • 3Ve velké míse smíchejte nakrájený chléb, cherry rajčata, olivy, rozdrobenou fetu, a strouhaný sýr.
  • 4Přidejte osmahnutou směs cibule a cukety, sušené oregano (nebo provensálské koření), sůl a pepř.
  • 5Nalijte vaječnou směs na chlebovou směs a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a chléb nasákl vaječnou směs.
  • 6V jiné míse rozšlehejte vejce s mlékem nebo smetanou. Směs dobře osolte a opepřete.
  • 7Nechte směs odpočinout asi 10 minut, aby se chléb dobře nasákl.
  • 8Předehřejte troubu na 180°C. Připravenou směs přeneste do vymazané zapékací formy (o velikosti cca 20x30 cm). Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut, nebo dokud strata není zlatavá a propečená do křupava.
  • 9Nechte stratu po vytažení z trouby 5-10 minut odpočinout.
Rohlík vaří

SUROVINY