Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TIKKA MASALU

  • 60 g tikka kari pasty
  • 3 stroužky česneku
  • 5 cm zázvoru
  • 3 lžíce oleje
  • 300 g nadrobno nakrájené cibule
  • 150 g nadrobno nakrájených rajčat
  • 100 g nakrájené papriky kapie na malé kousky
  • 150 g řeckého jogurtu
  • Sůl
  • Koriandr na ozdobu

SUROVINY NA PANEER

  • 1 litr mléka
  • 2 - 4 lžíce citronové šťávy

PŘÍLOHA

  • Indický chléb naan
  • Rýže basmati

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA PANEER

  • 1Připravte si velký hrnec, který zbavte všech nečistot tak, že v něm přivedete k varu 2 litry vody. 5 minut vařte a poté vodu vylijte. Když je hrnec dokonale čistý, můžete se pustit do přípravy paneeru.
  • 2Do hrnce nalijte 1 litr mléka a na středním plameni zahřívejte. Občasně mléko promíchejte, aby se nepřipalovalo.
  • 3Mléko přiveďte k varu a vařte do té doby, než se na hladině vytvoří souvislá pěna. V tento okamžik je čas na přidání citronové šťávy.
  • 4Množství šťávy je závislé na tučnosti použitého mléka. Čím je mléko tučnější, tím více šťávy bude potřeba. Nejprve přidejte 2 lžíce šťávy. Mléko by se mělo okamžitě začít srážet.
  • 5Pokračujte v zahřívání mléka a nechte ho celé vysrážet, jak lze vidět na obrázku níže. Pokud by se vám zdálo, že se mléko sráží nedostatečně, můžete přidat další 1 nebo 2 lžíce citronové šťávy.
  • 6Mezitím si připravte druhý hrnec, na který položíte síto nebo cedník. Přes cedník přehoďte pláténko nebo bavlněnou utěrku.
  • 7Poté, co se veškeré mléko vysráží, přelijte směs na plátýnko. Zbyá tekutina odteče přes cedník do hrnce. Konce plátýnka nebo utěrky stáhněte k sobě a ze směsi vyždímejte zbylou tekutinu. Vše dělejte velice opatrně, směs je velice horká.
  • 8Směs nechte v plátýnku zcela vykapat. Ve chvíli kdy je plátýnko suché, namočte ho společně se sýrem pod studenou vodou (okraje plátýnka držte tak, aby se voda nedostala dovnitř na sýr, pouze opláchněte plátýnko z vnější strany).
  • 9Omytý sýr v plátýnku vložte zpět do cedníku a ten umístěte nad čistou mísu. Sýr je potřeba zatížit - k tomu použijte například hmoždíř, závaží nebo těžký hrnek. Takto zatížený sýr nechte přibližně 40 minut odležet a poté je hotov.

POSTUP NA TIKKA MASALU

  • 1Nejprve si připravíme česnekovo-zázvorovou pastu. Do chopperu, mixéru nebo hmoždíře vložíme 3 stroužky česneku, 5 cm oloupaného zázvoru, 1 lžíci oleje a špetku soli. Vše společně mixujeme do konzistence pasty. Tato směs nám v uzavřené sklenici v ledničce vydrží několik týdnů, můžeme jí tedy připravit více do zásoby.
  • 2Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme 2 lžíce zázvorovo-česnekové pasty a 200 g nakrájené cibule. Společně restujeme na středním plameni dozlatova.
  • 3Přidáme nakrájená rajčata a restujeme do chvíle, kdy jsou rajčata hotová (začne se oddělovat olej od rajčatové šťávy).
  • 4Přdáme tikka pastu a 100 ml vody. Vaříme do chvíle, kdy vodu zredukujeme tak, aby směs zhoustla.
  • 5Počkáme až směs vychladne a dobře jí promícháme s řeckým jogurtem tak, aby vzniklo hladké pyré (tikka masala směs).
  • 6Nakrájíme paneer na cca 2-3 cm kostičky a smažíme na pánvi na troše oleje dokud není lehce nahnědlý. Jakmile je hotový, dáme ho bokem.
  • 7Nalijeme vychladlou směs tikka masaly do pánve a dochutíme solí. Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu vody, abychom získali požadovanou konzistenci.
  • 8Do směsi přidáme osmažený paneer, 100 g cibule a na malé kousky nakrájenou papriku a provaříme.
  • 9Dozdobíme koriandrem a podáváme s basmati rýži anebo chlebem naan.
     
     
     
Rohlík vaří
Indická kuchyně se stává velice oblíbenou. A díky Rohlíku a autentickým SWAD kari pastám si můžete chuť a vůni této orientální kuchyně přenést až k vám domů.

SUROVINY NA TIKKA MASALU

SUROVINY NA PANEER

PŘÍLOHA